Ubedljiv poraz Đokovića od Ferera

Prvi reket sveta Novak Đoković odigrao je najslabiji meč ove godine pa je poražen u drugom kolu Mastersa u Londonu od Davida Ferera sa ubedljivih 6:3, 6:1.

FoNet
FoNet

U meču koji ste mogli da gledate u direktnom prenosu na televiziji B92 španski teniser je uspeo peti put u karijeri da pobedi Đokovića.

U prvih pet gemova nije bilo brejk šansi, a onda je Ferer kod rezultata 3:2 za Novaka napravio seriju od sedam osvojenih gemova. Đoković je napravio čak 33 neiznuđene greške, Ferer samo 10.

Španac je imao i osam vinera više od Đokovića (18:10).

U prva tri gema nije bilo brejk šansi, pa je Đoković, koji je prvi servirao na meču, poveo sa 2:1. Srpski teniser je imao probleme kod drugog servisa, ali je bio siguran na svoj prvi servis.

Đoković je prvu brejk šansu imao u četvrtom gemu, ali je laku loptu poslao u aut. Stigao je do još jednog djusa Novak, ali je Ferer sačuvao gem na svoj servis. Đoković osvaja treći gem na svoj servis, brže nego prethodna dva zajedno.

Sedmi gem koji je često ključan za dobijanje seta Novak je odigrao veoma loše. Ferer je imao dve brejk lopte, a iskoristio je več prvu pošto je izašao na mrežu i napao Novaka. Srpski teniser je prethodno tražio čelendž, ali je sudija bio u pravu pošto je loptica posle njegovog forhenda završila u autu. Španca je posle pola sata igre poveo sa 4:3.

Beta
Beta

Ferer je nastavio i u narednom gemu svoju seriju poena, pošto je u tom trenutku osvojio 12 od 13 poena. Španac je osvojio i treći uzastopni gem i poveo sa 5:3.

Novak je pravio veliki broj iznuđenih grešaka i nije ga služio prvi servis, pa se “mučio“ i u narednom gemu na svoj servis. Ferer je imao prvu set loptu koju je iskoristio pošto je posle duže razmene udaraca njegov forhend ostao na mreži. Španski tensier je osvojio poslednja četiri gema u prvom setu.

Prvi reket sveta je napravio čak 18 neiznuđenih grešeka i imao samo šest vinera u prvom setu. Đoković je imao i slab učinak na ubačeni drugi servis - samo 5/13.

Nastavio je sa furioznom igrom Ferer i u drugom setu i poveo sa 40:0. Novak je uspeo da prekine seriju njegovih poena, osvojivši dva poena. Zatim je odigrao jedan drop-šot udarac, ali je Španac na vreme istrčao i osvojio peti gem u nizu za 1:0.

U narednom gemu Ferer je došao do nove dve brejk lopte, Novak je delovao nemoćno na terenu, ali je uspeo da se odbrani. Ferer je igrao skoro nepogrešivo, stigao je do treće brejk lopte u drugom setu koju je iskoristio posle duže razmene udarca i sigurne igre sa osnovne linije.

Beta
Beta

Ferer je u prvom setu napravio samo šest neiznuđenih grešaka, u prva četiri gema drugog seta samo dve, pa je lako stigao do 4:0 sedmim osvojenim gemom u nizu.

Novak prekida seriju Ferera i konačano osvaja jedan gem. Ipak, Španac je već u nastavku ponovo odigrao bez greške na svoje servis i veoma brzo stigao do 4:1.

Nije uspevao Đoković da pronađe igru ni u narednom gemu. Duplom servis greškom stvorio je novu brejk šansu Fereru, ali je onda jakim i preciznim prvim servisom uspeo da ostane u gemu. Ipak zahvaljujući odličnoj igri sa osnovne linije i novim iznuđenim greškama Ferer dolazi do 5:1 i prilike da servira za pobedu.

Novak je osvojio prva dva poena na servis Ferera, ali to je bilo sve od prvog reketa sveta. Ferer je posle samo 75 minuta igre došao do druge pobede u Londonu i plasmana u polufinale.